REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sedmihradské vrstvené zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kysané zelí proložené vejci, slaninou, klobásou a na malé kousky nakrájeným, na cibuli a paprice podušeným masem s rýží. Vše zapečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gkysaného zelí
500 gvepřové plece
150 gklobásy
100 grýže
50 gslaniny
40 gsádla
1/4 lsmetany
2 ksvajec uvařených natvrdo
1 kscibule
mletá sladká paprika
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájené zelí dáme na polovinu rozehřátého sádla, nepatrně přisladíme, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. 2. Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži zalijeme 2 decilitry vody, osolíme a dusíme doměkka
3. Do ohnivzdorné misky vymaštěné zbytkem sádla klademe ve vrstvách zelí, plátky vařených vajec, nudličky slaniny, na kolečka nakrájenou vařenou klobásu, na malé kousky nakrájené, na cibuli a paprice podušené maso a rýži
4. Každou vrstvu pokapeme smetanou, horní vrstva má být ze zelí
5. Vše pak polijeme smetanou a upečeme ve středně vyhřáté troubě na 190 °C.

Doporučení:

– Příloha: Chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy