REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sečuánské kuře na chilli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nasekané kousky kuřecích noh i s kostí marinované, opečené ve woku spolu s cibulkou a chilli papričkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkuřecích stehýnek i s kostí
4-6 kssušených, ve vodě nabobtnalých a semínek zbavených chilli papriček
2 ksjarních cibulek (šalotek)
2 ksstroužky česneku
1,5 dlčínského vývaru
2-3 lžícerostlinného oleje
2 lžíceomáčky ze žlutých rozdrcených fazolí
1 lžícecukru
1 lžícerýžového vína nebo suchého sherry
2 lžičkyškrobové moučky
2 lžičkysvětlé sójové omáčky
1 lžičkatmavé sójové omáčky
1/4 lžičkypepře

Postup:

1. Na větší kousky nakrájená nebo nasekaná kuřecí stehna marinujeme asi 25 minut ve směsi pepře, cukru, sójové omáčky, vína a škrobové moučky
2. V předehřátém woku (velké hluboké pánvi) rozehřejeme olej a 1-2 minuty marinované kousky kuřecích noh na prudkém plameni smažíme do hněda
3. Děrovanou lžící je vyjmeme z horkého oleje, dáme na předehřátý talíř a necháme chvíli stát
4. Do woku přidáme utřený (prolisovaný) česnek, na větší kousky nakrájené bílé části jarních cibulek, chilli papričky a žlutou fazolovou omáčku a 30 vteřin vše smažíme na prudkém plameni
5. Ke směsi do pánvičky přidáme kousky kuřete a smažíme další 1-2 minuty, pak přidáme vývar (vodu), uvedeme do varu a přikryjeme wok pokličkou
6. Pokrm dusíme 5-6 minut a jednou či dvakrát směs zamícháme
7. Kuře ozdobíme zelenou částí jarních cibulek a ihned servírujeme.

Poznámka:

Recept na čínský vývar najdete zde: Čínský vývar.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy