REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šalotkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné šalotkovou směsí, pokryté plátky šunky, polité smetanovou směsí a posypané strouhaným sýrem, pečené dozlatova.


Ingredience:
300 ghladké mouky
150 grostlinného tuku
50 mlmléka
1 lžičkaprášku do pečiva
1 ksvejce
tuk na formu
špetka soli
Na náplň:
500 g šalotky
100 gplátkové šunky
100 gtvrdého sýra
80 ganglické smetany
50 gsádla
150 mlzakysané smetany
3 ksvajec
čerstvý tymián
čerstvá petrželka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme na kousky nakrájený změklý tuk, rozklepnuté vejce, mléko, sůl, vypracujeme vláčné, hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout
2. Oloupanou šalotku nakrájíme na silnější proužky, slaninu na nudličky, na rozehřátém oleji vše orestujeme, ochutíme solí, pepřem, nadrobno nasekanou petrželkou i tymiánem
3. Vychlazené těsto rozválíme na plát, dáme do tukem vymazané koláčové formy tak, aby těsto přesahovalo okraj formy, pokryjeme zchladlou náplní, na kterou položíme plátky šunky
4. Smetanu promícháme s dvěma rozklepnutými vejci, solí, nalijeme na koláč, zasypeme strouhaným sýrem, okraje těsta stočíme směrem do formy, potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy