REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salátová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z listů salátu a čerstvého kopru, zahuštěná jíškou, servírovaná s krutóny z opečeného toastového chleba.


Ingredience:
1 kshlávkového salátu
2 ksstroužky česneku
2 ksplátky toastového chleba
800 mlhorké vody
2 lžícezakysané smetany
1 lžícenasekaného kopru
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
zelená petrželka
bobkový list
sůl

Postup:

1. Plátky lehce oschlého toastového chleba potřeme česnekem a nakrájíme na menší kostičky, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté přibližně na 200 °C
2. Krutony pečeme asi 7 minut, dokud krásně nezezlátnou
3. Máslo rozpustíme, přidáme k němu hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, za neustálého míchání ji zalijeme vodou a přivedeme k varu
4. Přidáme bobkový list, trochu osolíme a necháme dobře povařit
5. Hlávkový salát důkladně očistíme, opereme a natrháme na větší kusy, společně s čerstvým koprem ho vhodíme do horké polévky a přibližně 2 minuty povaříme
6. Hotovou polévku nalijeme do misek, přidáme česnekové krutony a kopeček zakysané smetany
7. Nakonec polévku dozdobíme koprem, zelenou petrželkou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy