REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze smržů s rajčátky a jarní cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jarní salát z krátce povařených smržů s jarní cibulkou, koktejlovými rajčaty, sýrem a rýžovými těstovinami.


Ingredience:
200 gmenších smržů
300 grýžových těstovin
150 gcherry rajčat
50 geidamu
citronová šťáva
jarní cibulka
olivový olej
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Smrže očistíme, rozpůlíme na polovinu a povaříme 5 minut v mírně osolené vodě
2. Scedíme a necháme okapat
3. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, sýr na kostičky, cibuli na kroužky
4. Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenými surovinami a povařenými smrži
5. Zakápneme olivovým olejem, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a podáváme.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy