REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z rukoly a polníčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listy rukoly a polníčku promíchané s kozím sýrem a nakrájenou paprikou, okořeněné, přelité olivovým olejem, servírované zdobené zkaramelizovanou orestovanou cibulkou.


Ingredience:
100 glistů polníčku
100 glistů rukoly
80 gkozího sýry
25 mlčerveného vinného octa
1 ksnejlépe žluté papriky
čerstvě namletý barevný pepř
extra panenský olivový olej
mořská sůl
Na zkaramelizovanou cibulku:
1 ksvětší cibule
50 gmásla
15 ghnědého (třtinového) cukru
několik kapek červeného vinného octa

Postup:

1. Listy rukoly a polníčku propláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je necháme důkladně okapat, přendáme do velké mísy
2. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, ocet a vše zakápneme olivovým olejem
3. Nakonec do salátu vložíme zkaramelizovanou cibuli a rozdrobený kozí sýr, dle chuti pokrm osolíme, posypte čerstvě namletým barevným pepřem a promícháme.

Příprava zkaramelizované cibulky:
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, v malém hrnečku rozehřejte máslo a zvolna na něm cibuli orestujeme (asi 10 minut), pak přisypeme cukr a pár kapek octa, dále restujeme, za stálého míchání dalších 5 minut, dokud šťáva nezhoustne 
a nezkaramelizuje.

Doporučení:

Místo toho, abychom cibulku zamíchali do salátu, můžeme jí ozdobit jednotlivé porce přímo v miskách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy