REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z řepy, majonézy, zakysané smetany, okurky, vejce a měkkého salámu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačinový salát na posílení imunity v podzimních a zimních měsících a to z povařené a pak nakrájené nebo nastrouhané červené řepy promíchané s majonézou a dalšími surovinami.


Ingredience:
500 gčervené řepy
300 gměkkého (dietního) salámu
150 gzakysané smetany
150 gmajonézy
5 kssterilovaných kyselých okurek
4 ksnatvrdo uvařených vajíček
mletý černý pepř
citronová šťáva
cukr krystal
sůl

Postup:

1. Omytou neoloupanou řepu uvaříme ve vodě doměkka, po vychladnutí ji oloupáme a nakrájíme na drobné kostičky, nebo nastrouháme hodně na hrubo, pokapeme šťávou z citrónu
2. Na kostičky nakrájíme měkký salám, vejce a sterilované okurky
3. Vše spolu promícháme, okořeníme pepřem a solí, zalijeme zakysanou smetanou a majonézou
4. Znovu vše promícháme, dochutíme citronovou šťávou a cukrem
5. Necháme chvíli v lednici odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy