REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pečených paprik s bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na venkovním grilu opečené masité barevné papriky, oloupané, nakrájené na proužky a smíchané s bylinkami a olivovým olejem. Recept dle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


Ingredience:
4 ksvelké masité papriky (2 ks červené, 2 ks žluté)
70 mlextra panenského olivového oleje
1 lžičkacitrónové šťávy
1 menší hrstlístků bazalky
1 menší hrstmáty
špetka mořské soli

Postup:

1. Čistý rošt dobře rozpáleného grilu potřeme olejem, položíme na něj celé papriky a 3-6 minut je po obou stranách opékáme lehce do černa
2. Načernalé papriky sundáme z grilu a zavážeme je do igelitového sáčku, nechte je v něm asi 5 minut zapařit
3. Spařené a vystydlé papriky oloupeme, zbavíme jadřinců a pak je nakrájíme na nudličky
4. Nasypejte je do misky, zalijeme olivovým olejem a citrónovou šťávou, přidáme natrhané (nasekané) bylinky
5. Salát dle chuti osolíme, promícháme a necháme v lednici uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy