REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z kysaného zelí, mrkve a celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát plný vitamínů od naší dopisovatelky Maruš.


Ingredience:
300 gkysaného zelí
150 gsyrové mrkve
100 gsyrového celeru
2 lžícesterilovaného kopru
1 ksstředně velké cibule
50 guzeného špeku (anglické slaniny)
vlažná voda
sůl

Postup:

1. Kysané zelí překrájíme na kousky, mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nastrouháme na tenké plátky
2. Přidáme kopr a sůl, všechno řádně promícháme
3. Špek nakrájíme na kostičky, vyškvařime ho až jsou kostičky špeku mírně nažloutlé, nalijeme jej do salátu a znovu zamícháme
4. Nakonec přilijeme trochu vlažné vody popřípadě podle chuti přidáme trochu láku ze zelí
5. Okamžitě podáváme, dokud nám tuk vyškvařený ze špeku neztuhne.

Doporučení:

– Podáváme k jakémukoliv masu, hlavně pečenému nebo grilovanému, bramborám a podobně, také můžeme jíst jako samostatné jídlo s pečivem.

Poznámka:

P.S od paní Maruš – Tento salát dělám hlavně v zimě, protože je plný vitamínů (hlavně zelí a mrkev) a nám prostě chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy