REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z jazyků s hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na chlapské saláty jsou jazyky jak vepřové, tak hovězí velmi dobrou volbou. Mají jemné maso a nezaměnitelnou chuť. Po uvaření se vloží do studené vody, oloupou, a nakrájí, z vývaru pak můžeme připravit například chutnou polévku.


Ingredience:
400 goloupaného vařeného hovězího jazyku (nebo 2 jazyky vepřové)
200 ghříbků naložených v sladkokyselém nálevu
150 gnaložených krájených paprik
150 gsladkokyselých okurek
150 gpórku
6 lžicnálevu z okurek
2 lžícenasekané petrželky
2 lžíceoleje
1 lžičkachilli omáčky
1 lžičkaworchestru
pepř
křen
sůl

Postup:

1. Oloupané studené jazyky nakrájíme na tenké nudličky, na nudličky rovněž nakrájíme okurky, pórek nakrájíme na kolečka
2. Nakrájený jazyk, okurky, pórek vložíme do mísy, přidáme nakrájené sterilované papriky, naložené hříbky bez láku, vše promícháme
3. Salát ochutíme olejem, lákem z okurek, worchestrem, chilli omáčkou, pepřem, solí
4. Důkladně promícháme a necháme v lednici vychladit a rozležet.

Doporučení:

Podáváme s pečivem, nebo jako ostrou pikantní chuťovku k pivu, vínu, na talíři můžeme ještě posypat strouhaným křenem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy