REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z červené řepy, beluga čočky, feta sýru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z pečené i nepečené řepy a vařené čočky umíchaný salát dochucený medovým dresingem, ozdobený praženými lískovými oříšky a feta sýrem. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
5 ksbaby řepy
200 gfeta sýra
1 hrnekred chard
9 lžicolivového oleje extra virgin
3 lžícecherry octa
1 lžícemedu
lískové oříšky
pepř
sůl
Na přípravu řepy:
1 hrnekhrubé mořské soli
2 ksvětvičky tymiánu
2 ksstroužky česneku
Na přípravu čočky:
1/3 hrnkučočky beluga
1/2 lzeleninového vývaru

Postup:

1. Čtyři baby řepy posypte se solí a tymiánem, přidejte česnek a zabalte každou zvlášť do alobalu, pečte na 180 °C do měkka
2. Čočku dejte vařit do zeleninového vývaru, měkkou sceďte
3. Zbylou řepu nakrájejte na tenké plátky a dejte do ledové vody
4. Z octa, medu, oleje, soli a pepře a vyšlehejte dresing
5. Zcezenou čočku vmíchejte do dresingu, přidejte upečenou řepu, plátkovanou řepu
6. Naservírujte na talíř, posypejte praženými lískovými oříšky a feta sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy