REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Tokio

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pestrý salát asijského typu.


Ingredience:
Na 1 kg:
850 gledvinek
(vepřových nebo hovězích)
150 gbílého zelí
100 gokurek sterilovaných bez nálevu
100 gcibule
80 gpapriky sterilované bez nálevu
50 goleje
30 gsójové omáčky
15 gfeferonů sterilovaných bez nálevu
15 gocta
10 gcukru
10 gsoli
5 gčesneku
1 gmletého černého pepře
0,5 gzázvoru

Postup:

1. Odblaněné ledvinky zbavíme tuku a močovodů
2. Dobře je vypereme a vložíme do vroucí vody, necháme je uvařit doměkka
3. Potom ledvinky dobře propláchneme a necháme vychladnout
4. Vychladlé je nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na jemné nudličky nakrájené zelí, papriku, kostičky okurek, rozsekané feferony, česnek utřený se solí
5. Nakonec vše zalijeme nálevem připraveným z oleje, sójové omáčky, octa, cukru, mletého pepře, mletého zázvoru a soli
6. Salát promícháme a necháme v lednici uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy