REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s chlebovými krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Také už se nemůžete dočkat, až přijde sezona čerstvé zeleniny? Připravte si už teď svěží salát a doplňte ho křupavými krutony z českého chleba ovoněného stroužkem česneku. Věděli jste, že i chleby se prodávají s oceněním kvality?


Ingredience:
4 ksplátky včerejšího chleba
4 ksrajčata
1 ksčervená cibule
1 ksstroužek česneku
1 ksokurka
1 svazektymiánu
dýňová semínka
olivový olej
polníček
citron
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu omyjte a očistěte.
2. Rajčata a okurku nakrájejte na kostky, cibuli na kolečka a vše smíchejte s polníčkem.
3. Do misky vymačkejte šťávu z ¼ citronu a přidejte i špetku kůry a obraný tymián.
4. K citronové šťávě vmíchejte 50 ml vody a 40 ml olivového oleje. Přidejte sůl a pepř.
5. Zálivku dobře promíchejte a vlijte k zelenině. Promíchejte.
6. Chléb rozložte na plech a pokapejte olejem. Nechte ho zapéct na 180°C dozlatova.
7. Než se zapeče chléb, orestujte lehce osolená dýňová semínka na kapce oleje. Poté je odstavte a osolte.
8. Vychladlá semínka vmíchejte do salátu a dokončete krutony tak, že chléb potřete česnekem, osolíte a opepříte a nakrájíte na kusy. Krutony můžete pokapat olivovým olejem.
9. Těsně před podáváním vmíchejte krutony do salátu.

Doporučení:

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

Poznámka:

Zdroj: akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy