REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát na oslavu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájená čerstvá zelenina se sterilovanou kukuřicí a majonézou, dochucená zakysanou smetanou.


Ingredience:
Rozpočet pro 2 - 3 osoby:
200 ghlávkového bílého zelí
100 gmrkve
100 gzakysané smetany
75 gmajonézy
40 gsterilované kukuřice
40 gceleru
1 ksmenšího jablka
1 lžíceocta
bílý mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, překrojíme, omyjeme,zbavíme košťálu,nakrájíme na jemné nudličky, mírně osolíme a rukou důkladně promneme
2. Mrkev a celer oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubší nudličky
3. Jablko omyjeme a nakrájíme na menší kousky
4. Vše vložíme do mísy, přidáme sterilovanou kukuřici (jen zrna)a zalijeme zálivkou připravenou z rozšlehané zakysané smetany, majonézy, octa, mletého pepře, cukru a špetky soli 5. Zlehka promícháme a ihned podáváme.

Doporučení:

– Zeleninu můžeme ochutit místo octa citrónovou šťávou.- Na salát používáme velkou mísu (skleněnou, nerezovou), abychom salát dobře a snadno promíchali.

Poznámka:

– Kyselé prostředí (ocet, jogurt, zakysaná smetana), váže vitaminy rozpustné ve vodě a proto se jich v zelenině uchová více.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy