REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šafránová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeská omáčka, kterou připravovaly naše babičky, když ještě pěstovaly na zahrádkách šafrán. Tato omáčka nejlépe chutná s houskovým knedlíkem a vařeným uzeným.


Ingredience:
0,5 lvývaru z uzeného masa
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžícesádla
1/2 lžičkyokvětí šafránu
hladká mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme cibulku, vmícháme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme uzeným vývarem
2. Do vývaru nakrájíme na kolečka 4 stroužky česneku a přidáme okvětí šafránu
3. Omáčku prohřejeme, dochutíme pepřem a solí, můžeme podávat.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy