REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sádlovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené vánoční cukroví z mouky, sádla, cukru a kakaa, zdobené rybízovou marmeládou.


Ingredience:
170 ghladké mouky
150 grozpuštěného sádla
150 gmoučkového cukru
60 grybízové marmelády
60 gkakaa
hladká mouka na pomoučení

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, kakaa a rozpuštěného sádla vypracujeme jemné hladké těsto
2. Těsto naplníme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé kopečky
3. Do středu každého kopečku vytvoříme obráceným koncem vařečky namočeným do hladké mouky důlek, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 10 minut
4. Necháme vychladnout a potom důlek v každé sádlovce naplníme rybízovou marmeládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy