REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z uvařené rýže, pískového cukru, másla, mléka, kakaa a vajec vyrobený chutný pudink, uvařený v páře.


Ingredience:
100 grýže
50 gmásla
80 gpískového cukru
20 gnaložené pomerančové kůry
20 gmásla na vymazání formy
20 gstrouhanky na vysypání formy
10 gkakaa (nebo 30 g strouhané čokolády)
4 ksvajec
1/3 lmléka
1/4 lláhev zavařených meruněk

Postup:

1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v mléce doměkka a necháme ji vychladnout
2. V míse utřeme změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a umícháme
3. Pak vmícháme vychladlou rýži, drobně nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků
4. Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
5. Polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao (strouhanou čokoládu) a pak teprve nalijeme do formy
6. Formu uzavřeme a pudink v páře vaříme 45 minut
7. Uvařený pudink opatrně vyklopíme, uprostřed ozdobíme zavařenými meruňkami a šťávou z nich jej polijeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy