REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový nákyp s meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V remosce upečený sladký nákyp s kompotovanými nebo čerstvými meruňkami.


Ingredience:
700 gkompotových nebo i čerstvých meruněk
120 grýže
100 gcukru
50 gmásla
700 mlmléka
4 lžícestrouhanky
4 lžícerozinek
1 lžícetuku
2 ksvejce
1 sáčekvanilkového cukru
špetka soli
čerstvá meduňka

Postup:

1. Nádobu od remosky vymažeme tukem a vysypeme strouhankou
2. Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat, z bílků ušleháme tuhý sníh, a všleháme do něj část cukru
3. Mléko, zvlášť v hrnci, mírně osolíme a přivedeme k varu, vsypeme do něj propláchnutou a přebranou rýži, část másla a vaříme, za stálého míchání, doměkka
4. Do částečně vychladlé rýžové kaše přimícháme zbylé máslo a cukr, vanilkový cukr, žloutky, rozinky a sníh
5. Kompot slijeme, čerstvé meruňky omyjeme a rozpůlíme, část jich odložíme na ozdobu
6. Polovinu rýžové kaše vlijeme do vymazané a vysypané nádoby, poklademe ovocem a přelijeme zbylou kaší
7. Rýžový nákyp pečeme asi 20 minut, servírujeme teplý ozdobený snítky meduňky a zbylými meruňkami.

Doporučení:

Recept můžete obměnit 200 g tvarohu, který přimícháte do rýžové kaše v bodě 4.

Poznámka:

Samozřejmě, že takto připravíme rýžový nákyp i v troubě, požijeme však zapékací misku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy