REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžové závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýžové závitky plněné masovou směsí a oříšky.


Ingredience:
600 gmletého vepřového masa
200 gvařených rýžových nudlí
150 gvařené dlouhozrnné rýže
100 gbílého zelí
60 gsušených hub
30 glískových oříšků
3 ksvajec
2 kspórku
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené cibule
1 ksbílé cibule
2 lžícesójové omáčky
1 lžičkamajoránky
2 dloleje
2 dlvlažné vody
rýžový papír
oregano
pepř
chilli
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, pórky očistíme, zelenou část nakrájíme na šikmé jemné plátky, bílou na kostičky
2. Houby propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 2 hodiny nabobtnat, uvaříme doměkka a nakrájíme na plátky
3. Mleté maso ochutíme majoránkou, oreganem, solí, pepřem, přidáme jemně nakrouhané zelí, jemně nasekané lískové oříšky, cibuli nadrobno a bílou část pórku, utřený česnek, vejce, uvařené rýžové nudle, chilli podle chuti, sójovou omáčku a pokrájené houby a vše důkladně promícháme
4. Rýžový papír namočíme do vlažné vody na 3-5 minut, aby změkl a pak ho rozprostřeme na suchou bavlněnou utěrku, na listy papíru rozložíme masovou směs a svineme do závitků, zajistíme párátkem a osmažíme ze všech stran na oleji dozlatova.

Doporučení:

– Podáváme sypané zelenou částí pórku se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy