REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžová vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce tvarovaná ze směsi rýže, rajčat, vajec, koření a mozarelly, obalená ve strouhance a osmažená na oleji.


Ingredience:
150 grýže
150 gMozarelly
4 ksrajčat
2 ksvajec
2 lžícestrouhaného parmazánu
muškátový oříšek
strouhanka
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme s oloupanými a rozmačkanými rajčaty a špetkou muškátového oříšku
2. Před vychladnutím do ní vmícháme vejce a osolíme
3. Polévkovou lžící nabereme kousek rýžové směsi, vmáčkneme do ní kuličku mozarelly a druhou lžící se směsí přiklopíme
4. Vzniklé rýžové vajíčko obalíme ve strouhance smíchané s parmazánem a na horkém tuku ihned osmažíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy