REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýže na suši

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Japonská rýže uvařená jako polotovar pro přípravu suši.


Ingredience:
Rozpis na 450 g rýže:
175 grýže suši
250 mlvody
2 lžícerýžového octa
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli

Postup:

1. Rýži suši propláchneme v sítě tekoucí studenou vodou, dokud nám rýže nezůstane čirá
2. Rýži vložíme do vody, uvedeme do varu a 2 minuty povaříme, pak hrnec odstavíme z ohně a rýži necháme 10-20 minut pod pokličkou „dojít“
3. Zatím ohřejeme 2 lžíce rýžového octa a přidáme do něj po lžičce soli a cukru
4. Rýži naplníme do misky, pokapeme octovou marinádou a promícháme tyčinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy