REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýpl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý, hodně starý recept z den předem uvařených, nastrouhaných brambor, hrubé mouky, mléka a sádla. Pochází ze Šumavy.


Ingredience:
1 kgbrambor
150 ghrubé mouky
1 dlmléka
sádlo
voda
sůl

Postup:

1. Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na hrubé nudličky, osolíme a na vále promícháme s hrubou moukou, aby vznikly drobinky
2. Drobinky rozložíme na vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme za občasného promíchání vidličkou, aby se neslepily do světle hněda
3. Upečené nasypeme do mísy, pokropíme troškou mléka, misku přiklopíme, aby změkly
4. Drobinky nasypeme na talíř, omastíme rozpuštěným máslem, nebo osmaženou cibulkou na sádle, podáváme s kysaným zelím nebo čalamádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy