REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychtářský špíz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso a uzený bůček napíchané na jehle, naložené v marinádě a orestované na pánvi.


Ingredience:
600 gvepřové panenky
300 guzeného bůčku
200 gcibule
100 gkečupu
80 gkřenu
Marináda:
100 goleje
100 gnastrouhané cibule
1 lžičkatymiánu
5 ksbobkových listů

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a spolu s bůčkem a cibulí napichujeme na jehlu
2. Olej smícháme s kečupem, strouhanou cibulí, tymiánem, bobkovým listem a do této směsi jehly naložíme na 24 hodin do chladna
3. Marinádu nalijeme na pánev, rozpálíme a špíz v ní po všech stranách orestujeme
4. Na talíři zdobíme špíz kečupem a nastrouhaným křenem.

Doporučení:

– Příloha: Smažené hranolky, tmavý chléb, zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy