REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé halušky bez vajec a brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejrychlejší halušky (pro někoho špecle či nočky), které jsou na stole do 30 minut. Pouze z mouky, vody a soli, podávané na slano i na sladko.


Ingredience:
500 gpolohrubé nebo hladké mouky
400 - 450 mvody
olej
sůl

Postup:

1. Mouku smícháme se solí (asi 2 lžičky podle chti) a přidáme vodu
1. Promícháme, aby zmizely hrudky, a necháme pět minut stát
3. Pokud nemáte haluškovač, vezměte malý mělký talířek, který má hladký a plynulý přechod od středu ke kraji, na ten dejte lžičku oleje a asi tři lžíce těsta (můžete použít i obyčejné hladké prkénko, lehce potřené olejem)
4. Nožíkem nebo malou lžičkou odkrajujte kousky (neboli budoucí halušky) do vařící osolené vody
5. Od té doby, co vyplavou, ještě minutku až dvě povařte a pak děrovanou lžící vyjměte a nechte odkapat
6. Vkládejte do mísy s troškou oleje
7. Pokračujte další dávkou do spotřebování veškerého těsto, hotové halušky vždy v míse promíchejte a podle potřeby přidejte kapku oleje.

Doporučení:

Podáváme například: s dušeným zelím, smaženou cibulkou, uzeným špekem (vše výše uvedené můžeme samozřejmě smíchat dohromady), s brynzou, špekem a troškou kysané smetany, s dušeným špenátem, se smetanou a modrým sýrem, se smetanovo-hříbkovou omáčkou, s kuřecím masem a zeleninou… Anebo nasladko: s mákem, máslem a cukrem, s tvarohem, ořechy, cukrem a máslem…

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy