REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá tvarohová buchta s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá a přitom jednoduchá buchta od naší kamarádky Ilonky z Brna, na buchtu s tvarohovou náplní, ochucenou několika lžičkami povidel.


Ingredience:
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekmléka pokojové teploty
1 hrnekcukru
1/2 hrnkuoleje
2 ksvejce
1 sáčekprášku do pečiva
Na tvarohovou náplň:
2 balenítvarohu
1 hrnekmléka
1 hrnekcukru
1/2 hrnkupovidel
1 sáčekvanilkového pudinkového prášku
1 sáčekvanilkového cukru
2 ksvejec

Postup:

1. Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse; nejdříve postupně šleháme vajíčka s cukrem, přidáme olej, mléko a nakonec po částech mouku promíchanou s práškem do pečiva
2. V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň; opět vše smícháme dohromady, tvarohy, cukr, pudinkový prášek, obě vejce a mléko
3. Na plech vyložený pečícím papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme ho až do krajů, na těsto přelijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu
4. Povidla poklademe malou lžičkou do náplně tak, jako bychom kladli ovoce
5. Nakonec vše zalijeme zbytkem těsta (povrch nemusí být pokrytý celý)
6. Dáme pozvolna péci do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy