REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryby zapečené v čedaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce lososa, tuňáka a tresky zapečené dozlatova spolu s podušenou zeleninou a sýrovou směsí.


Ingredience:
200 g lososa
200 gtuňáka
200 gtresky
100 g čedaru
50 mlolivového oleje
3 kspapriky
3 ksrajčat
2 ksmalé cibule
1 ksvejce
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Lososa, tuňáka i tresku dobře očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části rozehřátého oleje
2. Na zbylém rozehřátém oleji zpěníme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce orestujeme, pak vmícháme opláchnutá, na osminky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a krátce vše podusíme
3. Do zapékací mísy vložíme podušenou zeleninu, na ni položíme opečené porce ryb, vše potřeme strouhaným čedarem promíchaným s vejcem, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Čedar – Jde o pevný sýr z kravského mléka, který se vyznačuje středně ostrou vůní a barvou od bílé, až do tykvově oranžové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy