REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí šašlik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilovací jehly napíchané kostky masa z několika druhů ryb, proložené cibulí, marinované a pak grilované na roštu grilu doměkka.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gmasa ze 3-4 druhů ryb
4 ksdílky citrónu
3 kscibule
Marináda:
2 lžíceoleje
1 lžičkaocta
mletý pepř
utřený česnek
kousek drobně nakrájené cibule
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Marinádu vytvoříme tak, že olej s octem promícháme a přidáme mletý pepř, utřený česnek, drobně nakrájenou cibuli, dochutíme cukrem a solí
2. Rybí maso nakrájíme na kousky o hraně asi 2 cm, pokapeme marinádou, lehce promícháme a necháme v chladničce asi 2 hodiny proležet
3. Potom maso napícháme střídavě s plátky cibule na 4 kovové jehly nebo špejle, pokapeme marinádou a na oleji pečeme pod grilem, na roštu nebo na pánvičce
4. Hotové šašliky obložíme dílky citrónu a servírujeme.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát.

Poznámka:

Rybí šašliky se dají připravit i z jednoho druhu masa. Kdo nemá rád, cibuli může vynechat a nahradit ji jinou surovinou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy