REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí salát s fazolemi a pikantní omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborný salát z matjesů – s fazolemi, jablkem, cibulí a okurkou. A také s pikantní omáčkou servírovanou na ledovém salátu.


Ingredience:
200 gmatjesových filetů v oleji
200 gvařených hnědých fazolí
2 lžíceoleje z matjesů
2 kssladkokyselé okurky
1 ksčervená cibule
1 ksvětšího jablka
citronová šťáva
ledový salát
pepř
sůl
Na omáčku:
5 lžickyselé smetany
3 lžícemajonézy
1 lžícefrancouzské hořčice
pepř

Postup:

1. Uvařené fazole propláchneme, necháme okapat a smícháme, na proužky nakrájenými matjesy, cibulí, okurkou a kousky jablek
2. Promícháme, zakápneme olejem z matjesů, dochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
3. Z uvedených surovin rozmícháme v misce omáčku, osolíme a opepříme
4. Na talířky rozložíme oprané listy ledového salátu, rozložíme salát a omáčku dáme stranou na list salátu
5. Podáváme vychlazené s pečivem a chlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy