REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí polévka s krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z odřezků kapra, orestované zeleniny a vína, zjemněná smetanou, podávaná s opečenými krutony.


Ingredience:
500 gkapra (odřezky + kostra)
200 mlsmetany
100 mlbílého vína
4 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
6 ksplátků toustového chleba
2 ksstonků řapíkatého celeru
2 ksmrkve
1 kscibule
1 kspetržele
špetka strouhaného muškátového oříšku
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omyté odřezky kapra a kostru dáme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme a pozvolna vaříme asi 30 minut, pak vývar scedím, dáme stranou, maso obereme z kostí
2. Oloupanou cibuli s očištěným celerem nakrájíme na jemno a oloupané mrkve i petržel nastrouháme na hrubo 3. V hrnci na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme, zalijeme bílým vínem i rybím vývarem a vše povaříme zhruba 20 minut
4. Pak pro zjemnění přilijeme do polévky smetanu, dochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku, nakonec přidáme obrané kapří maso a už jen krátce polévku prohřejeme
5. Na kostičky nakrájený chleba rozložíme na plech, opečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova a podáváme k polévce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy