REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí krokety se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krokety z podušeného filé, jíšky, hořčice a dalších ingrediencí, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 grybího filé
50 gstrouhaného tvrdého sýra
1 ksžloutku
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
125 mlvývaru
hrst hub
plnotučná hořčice podle chuti
strouhanka podle potřeby
citronová šťáva
tuk na smažení
sůl
Na obalení:
hladká mouka
strouhanka
vejce

Postup:

1. Rybí filé rozdělíme na kousky a osolené a zakápnuté citronovou šťávou podusíme bez tuku
2. Z másla a hladké mouky vytvoříme jíšku, zředíme ji vývarem, osolíme, povaříme za stálého míchání a sundáme z tepla
3. Pak přidáme trochu hořčice, žloutek, na jemno nastrouhaný sýr, očištěné na drobno nasekané houby a nakonec vmícháme podušené filé
4. Po vychladnutí směs zahustíme strouhankou, vytvoříme z ní malé válečky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na rozehřátém tuku osmažíme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy