REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí čorba s mlékem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené rybí maso se zeleninou, zalité mlékem a citrónovou šťávou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
250 gočistěného rybího masa
30 gmásla
2 dlmléka
1 ksmalé cibule
kousek mrkve
kousek celeru
kousek petržele
1 lžičkarajčatového protlaku
1 lžičkahladké mouky
petrželka
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Rybí maso zalijeme vařící vodou
2. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, sůl 3. Uvaříme doměkka a potom vývar scedíme 4. Na rozpáleném másle osmahneme hladkou mouku, rajčatový protlak, zalijeme mlékem dobře rozmícháme a povaříme
5. Po chvíli jíšku zředíme vývarem z rybího masa a zeleniny a již jen krátce povaříme
6. Ke konci varu přidáme zeleninu, vykostěné a na kostky nakrájené rybí maso, nadrobno nasekanou petrželku a okyselíme citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy