REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba v solné krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryba (středně velký pstruh nebo například štika, mořský vlk, losos …), naplněná měsíčky limetek a bylinkami, přikrytá hrubozrnnou solí smíchanou s moukou a vodou, upečená doměkka. Takto upravená ryba má příjemné aroma, báječnou chuť a rybí maso si uchová minerální látky a vitamíny.


Ingredience:
1 ksstředně velké ryby (pstruh nebo například štika, mořský vlk, losos ...)
5-6 kslimetek
1 kghrubozrnné soli
2 lžícehladké mouky
2 lžícenasekané pažitky
1 lžícenasekané bazalky
trochu vody

Postup:

1. Hrubozrnnou sůl promícháme s moukou a vodou (těstíčko by mělo být tak husté, aby suroviny držely pohromadě)
2. Půlku směsi rozprostřeme na plech, položíme na ni vykuchanou rybu s hlavou i se šupinami a do břišního otvoru umístíme limetky nakrájené na měsíčky a nasekanou bazalku a pažitku 3. Celou rybu překryjeme druhou polovinou solné hmoty, povrch uhladíme a pokrm vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 20 minut
4. Po upečení necháme rybu asi 10 minut stát mimo zdroj tepla, teprve potom opatrně rozbijeme lžící horní solnou krustu, vidličkou napíchneme kůži u ocasu a krásně ji stočíme, tak odkryjeme maso ryby 5. Hotovou rybu pokapeme olivovým olejem a šťávou z limetky a nejlépe ihned podáváme.

Doporučení:

Takto připravenou rybu servírujeme například s bílým pečivem, trhaným salátem a bílým vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy