REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba na sardelovém másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapří porce zakapané citronovou šťávou a opečené v mouce. Zapečené s ochuceným máslem s nasekanou petrželkou a sardelovou pastou, posypané opečenou slaninou.


Ingredience:
750 gkapra
100 gmásla
50 gsardelové pasty
50 gslaniny
1 lžícenasekané petrželky
citronová šťáva
hladká mouka
jarní cibulka
olej
sůl

Postup:

1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a lehce poprášíme moukou
2. Opečeme zprudka z obou stran na oleji s kostičkami slaniny
3. Máslo utřeme se sardelovou pastou a nasekanou petrželkou
4. Opečené porce ryby přendáme do zapékací misky, potřeme ochuceným máslem, posypeme opečenou slaninou, zapékáme 10 minut
5. Hotovou rybu ozdobíme jarní cibulkou, podáváme s vařenými brambory.

Doporučení:

K přípravě receptu můžeme použít sladkovodní i mořské ryby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy