REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Růžový zelný salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z nastrouhaného červeného a bílého zelí, rozinek, mladé cibulky a vinného octa, dochucený olejem a kořením.


Ingredience:
400 gbílého zelí
200 gčerveného zelí
50 grozinek
1 ksmladé cibulky i s natí
2 lžícevinného octa
1 lžíceoleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a důkladně okapané červené i bílé zelí nakrájíme na nudličky, každé zvlášť
2. Červené zelí zalijeme vinným octem, promícháme
3. Do nastrouhaného bílého zelí přimícháme horkou vodou propláchnuté rozinky a nasekanou mladou (jarní) cibulku i s natí, osolíme, okořeníme pepřem a zalijeme lžící oleje
4. Obě zelí spolu dobře promícháme, před podáváním necháme v lednici chvíli vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy