REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rukolový salát s jahodovými chipsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z rukoly, mandlí, sýru feta a sušených jahod, zakápnutý zálivkou.


Ingredience:
250 gjahod
150 gsýru feta
100 gplátků mandlí
2 kssvazku rukoly
Na zálivku:
100 gjahodové marmelády
50 gnaloženého zeleného pepře
6 lžicjemného octa (malinového)
6 lžicřepkového oleje
mořská sůl

Postup:

1. Čerstvé jahody zbavíme stopek, opláchneme, osušíme, nakrájíme na 3 mm silné plátky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a sušíme v předehřáté troubě při 100 °C asi 60-90 minut, pak je necháme doschnout a vychladnout
2. Mezitím si připravíme zálivku: Zelený pepř nasekáme na jemno, přidáme jahodovou marmeládu, jemný ocet, špetku soli, dobře vše smícháme a pak po kapkách přišleháme řepkový olej
3. Opláchnutou rukolu osušíme, natrháme na menší kousky, dáme do mísy, posypeme plátky mandlí, rozdrobenou fetou, sušenými jahodami, přidáme zálivku a zlehka vše promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy