REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozpeky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Suché vdolky, které se v minulosti přikusovaly k polévkám, ale i jiným pokrmům, nebo mastily máslem, jedly samotné a zapíjely, mlékem nebo čajem. Recept je z Plzeňska, pekly se však i jinde.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
20 gdroždí
1 ksvejce
1 lžícesádla
1 lžičkacukru
mléko
sůl

Postup:

1. Do prosáté mouky v míse uděláme důlek, vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek
2. Jakmile kvásek vykyne, přidáme rozehřáté sádlo, vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout
3. Po vykynutí utvoříme z těsta malé bochánky, roztlačíme dlaní a necháme ještě chvíli kynout
4. Rozpeky dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy