REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozložené sushi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sushi tak trochu jinak. Jde o studený předkrm, který potěší nejen gurmánovo oko, ale i milovníky asijské kuchyně.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gčerstvého lososa
100 grýže na sushi
5 mlrýžového octa
1 kslist řasy Nori
1/2 ksavokáda
1 lžícekoriandru
1/4 šťávy z limetky
wasabi
voda
pepř
sůl
Na omáčku:
1 lžícemajonézy Hellmann´s Light
1/2 lžičkywasabi
1/4 šťávy z limetky
pepř
sůl
K servírování:
čerstvý koriandr
sezamová semínka bílá i červená

Postup:

1. Rýži na sushi uvařte podle návodu výrobce
2. Do hotové rýže přidejte za stálého míchání rýžový ocet, popřípadě sůl podle chuti
3. Pomocí tvořítka vytvořte první patro 1 cm vysoké ze sushi rýže
4. Wasabi rýži lehce pomažte, čím více ho tam dáte, tím výraznější to bude
5. Nori řasu nakrájejte na menší kousky a ty pak dejte na rýži s wasabi
6. Avokádo zbavte slupky a smíchejte s nakrájeným koriandrem, vše dochuťte šťávou z limetky, solí a pepřem, ochucené avokádo přijde jako další patro, stejně vysoké jako sushi rýže
7. Čerstvého lososa nakrájejte na malé kostičky, lehce osolte a udělejte poslední patro, posypejte na hrubo nakrájeným koriandrem a sezamovými semínky
8. Majonézu Hellmann´s Light smíchejte se šťávou z limetky, lžičkou wasabi, osolte a opepřete
9. Dochucenou omáčkou pak vše zakápněte a podávejte.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy