REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozkvetlý piškot s tvarohovým krémem a malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladý dezert z litého těsta, malin a dalších dobrot, zdobený barevnou polevou a bonbóny od firmy Haribo.


Ingredience:
Na těsto:
240 gpolohrubé mouky
140 gtřtinového cukru
6 lžicrostlinného oleje
6 ksvajec
špetka soli
Na krém:
200 gtvarohu z vaničky
150 gvysokoprocentní smetany
zelené potravinářské barvivo
vanilkový extrakt
mražené maliny
moučkový cukr
Ostatní:
kytičky Haribo

Postup:
  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Bílky dáme do mísy a začneme šlehat se špetkou soli. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí – vznikne cukrová pěna
  2. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku
  3. Dáme do obdélníkového pekáče péct zhruba na 170 stupňů. Pečeme 15 minut, ale pro jistotu hlídáme špejlí, protože každá trouba peče jinak
  4. Jakmile bude piškot upečený, vyndejte z trouby, vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout
  5. Krém si připravte, než piškot vychladne; vyšlehejte smetanu, přidejte tvaroh, vanilkový extrakt a cukr, 1/3 krému si odeberte a obarvěte pomocí potravinářské barvy, to bude základ pro trávník
  6. Jakmile je piškot studený, podélně ho rozřízněte, pomažte bílým krémem a položte na něj maliny
  7. Přiklopte druhou polovinou korpusu a ten svrchu pomažte zeleným krémem a ozdobte kytičkami Haribo.
Poznámka:

Zdroj: www.haribo.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy