REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky s fazolovými lusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěnky zprudka opečené na oleji, podušené doměkka ochucené cibulí a kari kořením, servírované spolu s prohřátými konzervovanými lusky fazolí.


Ingredience:
4 ksplátky roštěnek
2-3 lžíceoleje
1 lžičkakari koření
1 lžícekečupu
1 konzervasterilovaných fazolových lusků
150 gcibule
nastrouhaný tvrdý sýr
voda nebo vývar
(cukr)
sůl

Postup:

1. Oprané, osušené roštěnky naklepeme, po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při opékání nezvedaly
2. Maso osolíme, zprudka opečeme na rozpáleném oleji, z obou stran, posypeme kari kořením, přidáme rozkrájenou cibuli a mírně podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, dusíme zaklopené doměkka, podle potřeby přeléváme vodu nebo vývarem
3. Měkké roštěnky vyndáme, šťávu přecedíme, vmícháme do ní dobře okapané lusky a promícháme je s kečupem, dle chuti dosolíme, případně i mírně osladíme cukrem
4. Na talíři jednotlivé porce posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a obložíme fazolovými lusky.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy