REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rostbif v bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěnec obalený v bylinkovém oleji, upečený doměkka.


Ingredience:
1200 ghovězí roštěné
300 gbílého jogurtu
1 ksjarní cibulky
1 kssvazku čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka, bazalka, pažitka)
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme na jemno
2. Do misky vsypeme polovinu nasekaných bylinek a promícháme asi se 100 ml oleje, druhou polovinu bylinek smícháme s bílým jogurtem a na jemno nasekanou cibulkou
3. Očištěnou roštěnou opepříme, svážeme kuchyňským provázkem, osolíme a obalíme v bylinkovém oleji
4. V pánvi na troše rozehřátého oleje ze všech stran maso opečeme, pak přendáme i s výpekem z pánve do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby na 120 °C a pečeme doměkka (asi 90 minut) doměkka
5. Měkké maso po vyjmutí z trouby přikryjeme alobalem, necháme 10 minut odpočinout, potom ho zbavíme provázku, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s jogurtovým dipem a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy