REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rolovaná pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát telecího masa pokladený anglickou slaninou, směsí z vajíček a zeleniny, stočený do rolády, upečený doměkka.


Ingredience:
600 gzadního telecího masa
150 gsterilovaných okurek
100 ganglické slaniny
40 ghladké mouky
250 mlvývaru
1 svazekjarních cibulek
3 lžíceoleje
3 ksvajec
1/2 ksčervené papriky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Telecí maso očistíme, opláchneme, osušíme, rozkrojíme na plát, po obou stranách zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na něj plátky anglické slaniny
2. Na lžíci rozpáleného oleje orestujeme na kostičky nakrájené okapané okurky, očištěnou, na menší kousky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájené cibulky, přilijeme rozšlehaná vejce, promícháme a necháme srazit
3. Připravený plát potřeme vychladlou směsí, stočíme do rolády, pevně svážeme provázkem, na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme vývarem a pečeme při 180 °C za občasného přelévání výpekem a podlévání vývarem doměkka
4. Měkkou roládu vyjmeme, zbavíme provázku, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme zbytkem vývaru, krátce povaříme, ochutíme solí, pepřem, vrátíme zpět roládu nakrájenou na plátky a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy