REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roládky na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa plněné osmaženým cibulkovým základem s hříbky a vaječnou směsí, stočené do roládek, podlité vínem, vývarem a pečené doměkka.


Ingredience:
600 g hovězích plátků
100 gslaniny
100 g hříbků
300 mlhovězího vývaru
100 mlbílého vína
100 mlsmetany
1 lžičkacitronové šťávy
2 lžíceostré hořčice
2 lžíceoleje
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
1/2 ksčervené papriky
sůl
Na vaječnou směs:
2 ks vajec
1/2 ksčervené papriky
1 lžícemásla
1 svazekpetrželky
1 svazekbazalky
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby, mírně osolíme a vše podusíme
2. Do rozehřátého másla rozklepneme vajíčka, osolíme, opepříme, mícháme do sražení, pak přisypeme nadrobno nasekanou petrželku i bazalku a přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku 3. Očištěné hovězí plátky na krajích mírně nařízneme, zlehka naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, jemně osolíme, potřeme hořčicí, na kterou rozetřeme připravenou vaječnou směs a poklademe osmaženým cibulovým základem s hříbky
4. Plátky masa stočíme do závitků, převážeme nití, dáme do pekáčku, podlijeme vývarem i vínem a pečeme přiklopené při 250 °C doměkka (asi 30 minut)
5. Měkké maso podlijeme smetanou, už jen prohřejeme a na talíři ozdobíme proužky papriky.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy