REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená roláda plněná povidly, dýňovými semínky, ořechy a kandovaným ovocem, zdobená polevou.


Ingredience:
300 ghladká mouka
180 gmoučkového cukru
2 lžícemedu
2 lžičkyperníkového koření
1 lžičkasody
2 ksvajec + 1 na potření
1 ksžloutku
Na náplň:
200 gpovidel
50 gvlašských ořechů
40 grozinek
40 gkandovaného ovoce
30 gdýňových semínek
10 gslunečnicových semínek
Na polevu:
3 lžícemoučkového cukru
1 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku s cukrem, vejce, žloutek, perníkové koření, med, sodu, vše promícháme a vypracujeme hladké pružné těsto, pokud je těsto řídké (záleží na medu), přidáme mouku a necháme v chladu zhruba 30 minut odpočinout
2. Potom těsto rozpůlíme, rozválíme na pláty silné asi 5 mm, potřeme je povidly, posypeme rozinkami, kandovaným ovocem, na hrubo nasekanými vlašskými ořechy a slunečnicovými i dýňovými semínky
3. Každý plát stočíme do rolády, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, dáme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut)
4. Mezitím citronovou šťávu utřeme s moučkovým cukrem na hladkou lesklou polevu, naplníme ji do mikrotenového sáčku, ustřihneme růžek a nastříkáme ji ozdobně na upečené rolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy