REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda s jahodovou šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká roláda připravená z těsta dochuceného kakaem, naplněná šlehačkou smíchanou s kousky jahod.


Ingredience:
250-300 gčerstvých jahod
120 gkrupicového cukru
25 gkakaa
6 ksvajec
2 kelímkysmetany ke šlehání
pečící papír

Postup:

1. Vejce s cukrem vyšleháme ručním elektrickým šlehačem, až ztrojnásobí objem
2. Postupně přidáváme kakao, zlehka zamícháme
3. Hmotu nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut
4. Upečený plát vytáhneme z trouby, necháme chvíli zchladnout, pak překlopíme na utěrku a srolujeme do rolády
5. Smetanu vyšleháme do tuha, přimícháme omyté, okapané a na kousky nakrájené jahody, roládu rozmotáme, zbavíme papíru, pokryjeme šlehačkou, opět smotáme a dáme do lednice vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy