REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rohlíky z kynutého těsta ze špaldové mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné domácí rohlíky upečené v troubě, pomašlované vejcem, sypané solí a kmínem. Lze je připravit nejen ze špaldové mouky, ale také z mouky klasické, hladké.


Ingredience:
500 gšpaldové nebo hladké mouky
80 mlrozpuštěného sádla
1/4 lvody
1 ksvejce do těsta + malé vejce na pomazání
1 kskostka droždí
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
Ostatní:
kmín a sůl na posypání, papír na pečené, mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:

1. Smícháme lehce ohřátou vodu s cukrem, přidáme kostku droždí a uděláme kvásek
2. Vzešlý kvásek smícháme s těstem a uhněteme kouličku, tu necháme asi 45 min nebo 1 hodinu kynout na teplém místě, pak těsto ještě jednou přehněteme a rozdělíme na 6 kusů
3. Z každého kusu vyválíme tvar trojúhelníku, který posléze srolujeme od širší strany směrem k cípu trojúhelníku a zakroutíme do tvaru rohlíku
4. Na pečícím papíře pečeme vajíčkem potřené a hrubou solí a kmínem posypané rohlíky 20 minut na 200 °C do zlatova.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy