REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s kačenkami (smrži)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadno připravené rizoto s minimem surovin. Základ tvoří jarní houba kačenka česká, kterou kromě rýže doplňuje máslo, pažitka, pepř a sůl.


Ingredience:
300 gkačenky české
200 gvařené rýže
2 lžícenasekané pažitky
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, opláchneme vodou, kloboučky přepůlíme, nožky nakrájíme na kolečka
2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, osolíme, lehce opepříme a dusíme do měkka
3. Když jsou houby měkké a odpaří se přebytečná tekutina, promícháme s uvařenou rýží a jemně nasekanou petrželkou
4. Chvíli prohřejeme, podáváme teplé, můžeme na talíři posypat lžící strouhaného sýru.

Doporučení:

Pro tento recept můžeme použít jak kačenku českou tak různé druhy smržů, základem je podusit houby na másle které zvýrazní jejich jemnou chuť.

Poznámka:

Text foto D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy