REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Restované kuřecí kousky servírované s těstovinami a rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřecích prsou zprudka opečené na oleji, servírované s rajčatovou omáčkou připravenou z výpeku a těstovinami.


Ingredience:
400-500 gkuřecích prsou
500 gtěstovin (pene, farfalle ...)
1 konzervaloupaných nakládaných rajčat
1 lžícekapary
1 ksstroužek česneku
1 kschilli papričky
bazalka
kečup
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Prsa nakrájíme na úhledné kostky, které pak osolíme a okořeníme pepřem a zprudka opečeme na oleji dozlatova, maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple
2. Do výpeku z kuřecích prs přidáme prolisovaný stroužek česneku, nadrobno nasekanou, jadřince zbavenou chilli papričku, nasekané kapary a konzervovaná oloupaná rajčata i s nálevem, na mírném zdroji tepla pokrm zahříváme, rajčata přitom vařečkou rozmačkáme na drobné kousky, pokrm mícháme
3. Omáčku dle chuti ochutíme cukrem (měla by být sladkokyselá), solí a pepřem a nadrobno nasekanými lístky bazalky, kdo má rád, přidá i trochu klasického sladkého kečupu
4. Nakonec do pánve přidáme prohřát orestované kuřecí maso
5. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, vaříme je běžně v mírně osolené vodě tzv al-dente, tedy na skus, měkké vyndáme z vody a necháme důkladně okapat
6. Do hlubokých talířů nandáme teplé těstoviny, hojně je přelijeme omáčkou s masem a ozdobíme lístky bazalky, ihned podáváme.

Doporučení:

Kdo má rád, posype si pokrm ještě nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy