REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Red Velvet dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na červeno obarvený dortový korpus plněný krémem ze šlehačky, mascarpone, smetanového sýru Philadelphia a dalších surovin, ozdobený opět krémem a nadrobeným korpusem.


Ingredience:
Na korpus:
250 ghladké mouky
250 gmoučkového cukru
125 gmásla
250 mlkysaného podmáslí
1 rovná lžícekakaa
2-3 lžičkygelového barviva
1 lžičkavanilkového aroma
1 lžičkasody bikarbony
1 lžičkaocta
1/2 lžičkysoli
2 ksvejce
Na krém:
250 gmascarpone
200 gsmetany ke šlehání 40 %
125 gPhiladelphia sýru
100 gcukr práškový
1 lžičkavanilkového aroma

Postup:
  1. Připravíme si dortový korpus; smícháme mouku s kakaem a solí, povolené máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom, postupně zašleháme vejce
  2. Do kefíru přidáme barvivo, zamícháme ho do těsta a nakonec zapracujeme mouku se solí a kakaem
  3. Nakonec smícháme sodu bikarbonu s octem, hned nalijeme do těsta a rychle těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na dort
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C tak 20-25 minut
  5. Po upečení a vychládnutí korpus překrojíme na dvě nebo tři části, naplníme krémem, seskládáme a povrch potřeme opět krémem, ozdobíme drobenkou z dortového korpusu.

Příprava krému: Mascarpone vymícháme se sýrem Philadelphia, práškovým a vanilkovým cukrem, vanilkovou aromou, přidáme velmi studenou, ale ne vyšlehanou, šlehačku, pomocí mixéru vyšleháme do požadované hustoty.

Doporučení:

S kakakem opatrně!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy