REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecký jogurtový dip

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní surovinou tohoto dipu je řecký jogurt, který je vyráběný z kravského mléka a smetany. Má mnohem hutnější strukturu a silnější chuť než naše jogurty. Tento dip se skvěle hodí při grilování, jako příloha k zelenině servírované ke grilovaným masům.


Ingredience:
150 gřeckého jogurtu
5 ksrajčat
1 ksmenší červené cibule
1 svazekčerstvého koriandru
citronová šťáva z 1/2 ks citrónu nebo podle chuti
čerstvě namletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata zbavíme semen a nakrájíme na malé kostičky, koriandr nasekáme nadrobno a oloupanou cibuli nakrájíme na jemno
2. V menší misce smícháme připravená rajčata spolu s jogurtem, koriandrem, cibulí a šťávou z citrónu
3. Dip dle chuti osolíme a okořeníme čerstvě namletým pepřem, necháme v lednici chvíli rozležet.

Poznámka:

Řecký jogurt se dá nahradit smetanou smíchanou s klasickým bílým jogurtem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy