REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřového plece nebo ramínka, cibule a celeru, zdobený nastrouhaným sýrem a vajíčky.


Ingredience:
600 gvepřového masa z plece nebo ramínka
40 gceleru
4 ksplátky citrónu
3 ksvejce
1 ksmenší cibule
4 lžícestrouhaného tvrdého sýra
1 lžícehaldké mouky
6 lžicoleje
1 lžičkamleté sladké papriky
mletý černý papř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na rozehřátém oleji orestujeme po všech stranách na kostky nakrájené maso
2. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, osolíme, opepříme, vmícháme mletou sladkou papriku a mírně podlijeme horkou vodou, dusíme
3. K poloměkkému masu přidáme na kostičky nakrájený celer a vše dodusíme, během dušení podléváme dle potřeby horkou vodou
4. Nakonec šťávu zaprášíme hladkou moukou, ještě krátce povaříme a dochutíme
5. Jednotlivé porce guláše sypeme strouhaným sýrem a zdobíme na kostičky nakrájenými vejci a plátky citrónu.

Doporučení:

Servírujeme s dušenou rýží nebo s tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy